Temaklass i september: styrka & teknik med Rose Marie


I denna klass tränar du funktionell styrka för att kunna utveckla praktiken. Det är fokus på teknik och övningar för att hitta rätt teknik för olika positioner.


En klass för dig som yogat ett tag och vill fördjupa praktiken och lekfullt utforska nya positioner. 


Aktuellt hos oss

Barnyoga 4-7 och 8-11 år

Ny kursstart 2 sept-28 okt


Barnyoga tar avstamp i en yogasaga och är roligt och tillåtande. Sagorna bjuder in till lekfull och kravlös rörelseglädje.


Yogasagorna har vissa teman som till exempel kreativitet eller självkänsla, men förmedlas på ett lekfullt sätt utan krav på prestation.


Syftet med yoga för barn är att bli kompis med kroppen och knoppen. Med yoga får barnen träna rörlighet, balans, motorik, koncentration och medveten närvaro. Och ha roligt!


Barnyogan har godkänts som metod av Skolinspektionen i Sverige. Elin som leder barnyogan är diplomerad barnyogaledare.


Mer info och anmälan - maila: barnyoga@mondoyoga,se

Börja yoga-kurs


Är du nybörjare i yoga eller vill du kanske repetera grunderna? I denna kurs utgår vi från hatha yoga och du lär dig grundteknikerna för klassiska positioner (asanas).


Du introduceras till att använda andetaget som bryggan mellan kropp och sinne. Yoga är tänkt att bringa balans både fysiskt, emotionellt och mentalt.


För att förstå den djupare kontexten kommer även delar av yogafilosofin att presenteras i denna kurs.

Utvecklingsprogram


För dig som praktiserat yoga ett tag och vill fördjupa din praktik.


Många förknippar yoga med fysiska ställningar och detta är en del av yoga. Men yoga innehåller mer än så, och i utvecklingsprogrammet får du möjlighet att bredda din praktik.


I utvecklingsprogrammet varvas praktik och teori. I de praktiska delarna får deltagarna en fast serie av asanas som vi går igenom bit för bit och tränar på praktiskt. Deltagarna tränar på sekvensen mellan programtillfällena med målet att utveckla den egna praktiken.


Du introduceras till pranayama och meditationsträning som sätt att stilla sinnet. Genom att arbeta med andningen och olika meditationstekniker  kommer du lättare ned i varv och hittar ro. Det gör att du blir mer närvarande i nuet och enklare kommer i kontakt med ditt inre.


Utvecklingsprogrammet omfattar också introduktion till yogans historia, traditionella texter och filosofi.